foto: BETA

Na kraju rasprave  predsednik Srbije zahvalio se svim poslanicima koji su učestvovali u ovoj važnoj raspravi.

Naveo jeda mu je drago što je celokupna javnost  mogla da čuje  različite primedbe. Zahvalio se i Srbima sa  Kosova, poželevši im mirno okupljanje  sutra u podne u Mitrovici.

Po završetku rasprave predsednik je u skupštinskom holu održao i kraću konferenciju  za novinare, na kojoj je rekao  da je srećan što je  uspeo da sasluša sve poslanike, da prema svima pokaže poštovanje i da ni jednog trenutka ne izađe iz sale.

„To što opozicija nije bila u sali time  je rekla mnogo više o sebi . Uostalom bila je većina. Narod će to umeti najbolje da oceni“, naveo je Vučić.

Na pitanje  novinara kako komentariše ideju lidera Dveri da Rusija pošalje mirovne misije, predsednik je odgovorio da bi se nasmejao da je drugačiji dan.

„Rusija je bila na Kosovu do 2003 . godine, a onda je otišla. Mi poštujemo Rusiju, ali smo nezavisna zemlja, imamo svoju vojsku i policiju“, rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da li bi moguća vojna internevcija značila rat sa NATO-om, Vučić je odgovorio  da  on nije spominjao nikakve intervencije, već da je  rekao da je Srbija spremna  da zaštiti svoj narod i da će pobediti.

„Nisam neozbiljan da bih  srpski narod doveo u bezizlaznu situaciju.  Do juče ste me optuživali da sam izdajnik, a sada i ratni huškač. Ja međutim biram sredinu, jer se nikada nisam busao  u junačka prsa“, naveo je  Vučić  i dodao  da nakon  intervencije ROSU na severu KiM više ništa neće biti kao pre.