Foto: Medija centar Beograd

Svakako da Srbija ima nameru da prati izbore u Republici Srpskoj i BiH, a pre svega u Srpskoj, zato što je ustavna obaveza rukovodstva Srbije da vodi računa o narodu koji živi van njene teritorije”, rekao je Đukanović Srni.

Komentarišući izjavu srpskog člana Predsjedništva Mladena Ivanića da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik “uvlači” rukovodstvo Srbije u predizbornu kampanju, Đukanović je rekao da ne može ni Dodik, niti bilo ko da “uvuče” rukovodstvo Srbije u bilo šta.

Prema njegovim riječima, na narodu Srpske je da odluči za koga će glasati i ko će ga voditi.

“S tim što apelujem na građane Republike Srpske da prilikom glasanja uvek dobro odmere i da ne nasedaju na razne stvari, koje je Srbija već prošla 5. oktobra, na slične takve nekakve proteste, izmišljene afere i tako dalje, kojima neko pokušava da smenjuje vlast”, rekao je Đukanović.

On je dodao da bi volio da opozicija u Republici Srpskoj najprije ponudi kvalitetan program – kako će Republika Srpska imati što bolje odnose sa Srbijom, kako će Srpska vratiti nazad svoje nadležnosti, kako će se izboriti za svoj identitet i očuvanje srpskog naroda…

Đukanović je dodao da on do sada nije vidio da je opozicija u Srpskoj ponudila kvalitetniji program od aktuelne vlasti.

“I samim tim, molim ljude da dobro procene šta ko nudi na izborima u Republici Srpskoj. To je jedino što može da dođe iz Srbije. Da ne dožive ljudi ono što smo mi doživljavali 5. oktobra, pa da bude zemlja potpuno devastirana i uništena”, dodao je Đukanović.

Na nedavnu Ivanićevu izjavu da Srbija ne treba da se miješa u izbore u Republici Srpskoj, Vučić je juče rekao da se lično do sada nije miješao i da ne zna na koga je Ivanić mislio.