– Preliminarno, planiramo da nastavimo dvosmjerni saobraćaj duž jedne strane mosta do 15. septembra, a na drugoj do 1. novembra – rekao je Kusnulin, prenio je TASS

Dva ukrajinska mornarička drona kasno sinoć pogodila su Krimski most. U napadu su poginule dvije odrasle osobe, a jedno dijete je ranjeno.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je riječ o porodici i naložio da se ranjenoj djevojčici i njenim rođacima obezbijedi svaka pomoć.

– Kao što znate, izveden je još jedan teroristički napad na most. Ubijeni su civili, a jedno dijete je ranjeno i ono je sada siroče. Radi se o porodici koja je putovala na Krim iz regiona Belgorod – rekao je Putin.

Ruski Nacionalni antiteroristički odbor saopštio je da je pričinjena šteta na ruskom dijelu mosta.

Istražni komitet Rusije pokrenuo je krivičnu istragu za teroristički napad.

Saobraćaj duž mosta jutros je obustavljen. Željeznički saobraćaj je nastavljen od sredine dana, a trajektni prelaz je u funkciji.

Putnički automobili će uskoro moći da napuste Krim trajektom, dok kamioni moraju da se kreću sjevernim kopnenim putem kroz nove regione.

Putin je od regionalnih i federalnih vlasti zatražio da pruži svu neophodnu pomoć ranjenoj djevojčici, njenoj porodici i da to pitanje bude pod njihovom supervizijom.VIJESTI IZ ISTE RUBRIKE