Foto: Getty Images

Po setovima je bilo 6:0, 4:6, 6:1. Meč je trajao dva časa i 29 minuta.

Bila je to divovska borba, ali na kraju i zaslužen trijumf “bika sa Majorke”, koji je u međusobnim duelima smanjio na 28:26. Ipak, sada Nadal ima prednost, i to u osvojenim turnirima iz Masters serije, jer vodi 34:33.

Prvi set Nadal je odigrao bez greške, počistio je svog najvećeg rivala sa ubjedljivih 6:0. Sve mu je polazilo za rukom, a Novak s druge strane očigledno umoran od ranijih mečeva nije mogao pružiti dostojan otpor, iako nije igrao loše, koliko je Španac igrao dobro…

Ipka, u drugom setu nagovještaj boljeg Đokovića, borio se Srbin, iako ga nije išlo. Veliki broj smečeva, skraćenih lopti završio je u mreži, frustraciju je platio reket, ali ipak u desetom gemu dolazi do brejka i izjednačenja u setovima.

Ipak, odmnorniji Nadal u trećem setu preuzima kontrolu, i dolazi do trijumfa, iako je borba u gemovima bila velika, a čini se da je prevaguo odnio već prvi gem, kada je Nadal napravio brejk, ostalo je bilo stvar rutine…

Na kraju Đoković nema za čim da žali, jer osvojio je veliki broj poena, povećao prednost nad Nadalom, i po svemu sudeći čeka nas spektakularni “Roland Garos”, jer u Pariz prva dva igrača svijeta dolaze sa istom željom, a trofej je samo jedan….