Foto: RTRS

“Šta BiH ima sa Srbijom i Vučićem, osim što Vučić konstantno podržava Dejtonski sporazum, ističe potrebu da se stvari rješavaju mirno i da se tri naroda i dva entiteta dogovoraju o svemu”, rekao je Galijašević, kometarišući emisiju “Mreža” na FTV u kojoj je Srbija predstavljena kao zemlja u kojoj vlada “kriminal, korupcija i nasilje, te kriminalni režim Vučića”.

Prema njegovim riječima, sarajevski mediji kao i bošnjačke vlasti u Sarajevu su potpuno odvojeni od svijeta, zbog čega bi trebalo da se ugledaju na Srbiju.

“Vučić prima i /Vladimira/ Putina, Si Đipinga, razgovara sa /Donaldom/ Trampom i Anglom Merkel, prima /Emanuela/ Makrona, a u Sarajevo više ne dolazi niko osim trećerazredne diplomatije”, istakao je on.

Galijašević je ocijenio da se sarajevski mediji i bošnjačke vlasti ponašaju kao da je na njih neko izvršio atentat, a ne da su oni u jednoj obavještajnoj operaciji u Srebrenici izvršili atentat na Vučića, za koji niko nije odgovarao.

“Bilo je namješteno da Vučić strada, a sada su ljuti zbog uspjeha koji Srbija konstantno postiže. Da su pametni ugledali bi se na Vučića, rješavali probleme naroda, formirali konačno vlast, pravili fabrike, asfaltirali puteve, a ništa od toga ne rade”, istakao je Galijašević.

Ovo što oni rade, dodao je on, je ponižavanje Bošnjaka koji su konzumenti ovakvih vijesti.

Galijašević je podsjetio da je Vučić, poslije atentata, pokazao šta je gostoprimstvo jedne države kada je sa onim koji je, kako kaže, organizovao atentat – Bakirom Izetbegovićem igra šah.

“BiH je sramota među država, a ove informacije su sramota za medijsku javnu scenu uopšte. Tolika gomila gluposti pokazuje samo ogromnu mržnju prema svemu što nije autentično bošnjačko, sarajevsko, radikalno islamsko…”, ocijenio je Galijašević.

Napominjući da je Vučić čovjek koji nije “okrvavio ruke” nigdje i koji se nije bavio kriminalom, Galijašević je rekao da se treba sjetiti da su u Sarajevu raširenih ruku kao prvog predsjednika /Aliju Izetbegovića/ dočekali osobu koja je došla sa robije zbog vjerskog radikalizma.

“Alija Izetbegović je u dva navrata proveo gotovo devet godina zatvora i takvog čovjeka su doveli kao predsjednika da Bošnjake, ali i druge narode gurne u rat. O tome je vrijeme da se u Sarajevu govori, a ne da se bave obavještajno kreiranim i montiranim emisijama u kojima pokazuju mržnju i neobavještenost”, istakao je on.