Radišić, koji je bivši srpski član Predsjedništva BiH, rekao je Srni da se tu radi u antiustavnom i nezakonitom činu.

“To nikome nije trebalo, niti kome može koristiti. Zastave su znamenja država i naroda. Nikome nikada nisu smetale. Zastava Srpske je ustavno utemeljena i u vezi sa njom postoji puni konsenzus i saglasnost, uključujući razne medijatore koji su tvorci Dejtonskog ustava i drugih događanja u BiH”, ocijenio je Radišić.

On je rekao da uklanjanje zastave Srpske, nažalost, može biti početak neugodnih procesa koji ne trebaju nikome u BiH, a posebno u Srpskoj.

“To je atak i uvreda Srpskoj kao konstitutivnom elementu i entitetu u BiH. Podržavam Milorada Dodika u osudi takvog čina”, rekao je Radišić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je noćno uklanjanje zastave Republike Srpske ispred njegovog kabineta u zgradi Predsjedništva nedopustivo i skanadalozno i očigledno predstavlja pokušaj Šefika DŽaFerovića i Željka Komšića da mu pošalju poruku da tamo nema mjesta za Srbe.

“Taj potez simbolički samo potvrđuje namjeru hegemonističkih krugova u Sarajevu da protivno Dejtonu eliminišu Republiku Srpsku, jer histerični noćni juriš na zastavu Republike Srpske upravo to demonstrira”, rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše sinoćnje uklanjanje zastave Srpske ispred njegovog kabineta u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu.

Dodik je poručio da ga noćni atak na zastavu Republike Srpske neće spriječiti da ona uvijek bude istaknuta ispred njegovog kabineta i tamo gdje se on nalazi kad god je i dokle god je u zgradi Predsjedništva BiH, svidjelo se to kome ili ne.

Zastava Republike Srpske koja je bila istaknuta ispred kabineta predsjedavjućeg Predsjedništva BiH u Sarajevu uklonjena je sinoć na zahtjev kabineta bošnjačkog člana Šefika DŽaferovića.

Zastava Srpske bila je istaknuta i juče, pored zastave BiH, u svečanom salonu kada je Dodik primao akreditivna pisma ambasadora Srbije Aleksandra Đorđevića.