“Višković će i definitivno biti novi premijer Srpske i nastaviće da radi sve što je dobro i potrebno da život u Srpskoj bude bolji”, rekao je Kovačević novinarima nakon sastanka funkcionera SNSD-a, predvođenih liderom te stranke Miloradom Dodikom, sa predstavnicima Ujedinjene Srpske, koje je predvodio predsjednik te stranke Nenad Stevandić.

Kovačević je istakao da će Ujedinjena Srpska sa četiri poslanika u Narodnoj skupštini Srpske biti dio parlamentarne većine.

“Lider te partije Nenad Stevandić biće naš poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH. Imamo nikada jači blok u Srpskoj i patriotski blok Srpske na nivou BiH”, rekao je Kovačević.

On je naveo da trenutno nema informacije da li će biti razgovora SNSD-a sa grupom koju okuplja Obren Petrović iz Doboja, kao i sa NDP-om.

“Do konstitutivne sjednice Narodne skupštine više nećemo imati razgovore. Danas smo postigli dogovore o tome da ćemo biti zajedno u naredne četiri godine. Imamo poslanika u Narodnoj skupštini mnogo više nego što je dovoljno”, poručio je Kovačević.

Prije sastanka sa predstavnicima Ujedinjene Srpske, rukovodstvo SNSD-a sastalo se sa čelnim ljudima SP-a i DNS-a koji su, takođe, podržali prijedlog SNSD-a da mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske bude Radovan Višković.

Sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a na kojoj je Višković predložen za mandatara prisustvovali su predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović, generalni sekretar Luka Petrović i ostalo rukovodstvo partije.