Van Velzen uhapšen je juče u okviru međunarodne policijske akcije kodnog naziva “Madagaskar” koja je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

U pretresima na području Holandije policija je juče oduzela 18 kilograma MDMA droge, čija je vrijednost 360.000 evra. Prema tvrdnjama holandske policije, od 18.000 kilograma droge MDMA bude milion ekstazija.

MDMA je sintetička psihoaktivna droga, po hemijskom sastavu slična metamfetaminu i halucinogenom meskalinu i u čistoj formi je bijeli kristalni prah.

Miljanovićeva je juče izjavila Srni da su pretresi izvršeni na pet lokacija na području BiH, te da je jedno lice je lišeno slobode, dok je honadska policija izvršila pretrese na 15 lokacija u toj zemlji.

Ona je navela da je prilikom pretresa pronađeno više predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Akciju “Madagaskar” juče su sproveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji sa Policijom Holandije.

U realizaciji aktivnosti učestvovali su i pripadnici Sipe, a akcija je izvršena pod nadzorom Tužilaštva BiH.