Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, Banjaluka i Uprave kriminalističke policije još tragaju za licem D.Š. koje je osumnjičeno za ubistvo.

Nezvanično, riječ je o Draganu Ševi, Banjalučaninu koji je od ranije poznat policiji.

Stravičan zločin u manastiru Glogovac. Lice koje je, kako saznajemo, u nekoliko navrata boravilo u ovom manastiru, nožem je nanijelo povrede monahu Stefanu.

Ubodi u vitalne organe bili su kobni, pa je monah, i pored medicinske pomoći u lokalnom domu zdravlja, od zadobijenih povreda preminuo sat nakon ranjavanja.

U manastiru Glogovac, u jutarnjim časovima obavljen je uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca ЈOT Banjaluka a uz podršku pripadnika Policijske stanice Banjaluka. Dežurni tužilac naložio je dalje istražne radnje i obdukciju tijela.Manastir Glogovac (Foto: RTRS)Manastir Glogovac (Foto: RTRS)

Iz tužilaštva navode da raspolažu sa dovoljno dokaza i obavještenja da je D.Š. nožem ubio monaha. Da dokaza ima i da ukazuju na počinioca, potvrdio je i ministar Dragan Lukač.

– Desilo se nešto nesvakidašnje u Srpskoj, da je stradao monah. U ovom tenutku ne mogu reći sve informacije kojima raspolažem radi evidentiranja i hapašenja lica, a policija intezivno radi na terenu – rekao je Lukač.

Prve komšije u šoku. Za monaha Stefana imaju samo riječi hvale.

I mještani Šipova, čiji administrativni centar je udaljen 20-ak kilometara od manastira, ogorčeni su zbog ovog ubistva.

Monah Stefan, kojem je svjetovno ime bilo Miodrag Ačić, zamonašio se 2007. godine, a u Eparhiji bihaćko-petrovačkoj je od 2012, kada je pridružen bratstvu Manastira Glogovac. U ovom manastiru biće sahranjen sutra, gdje će prethodno biti služena zaupokojena liturgija, uz blagoslov episkopa Sergija.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime