Foto: Glas Srpske

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović rekla je Srni da su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske sinoć lišili slobode osumnjičenog G.R. iz Banjaluke zbog krivičnog djela teško ubistvo izvršenog na štetu Slaviše Krunić i Žarka Pavlovića i krivično djelo teško ubistvo na štetu Gorana Ilića.

“Osumnjičeni G.R. je 22. aprila oko 22.30 časova u mjestu Glamočani, opština Laktašix, zajedno sa Kovačević Željkom, Đukanović Benedijem i Baldo Emiliom izvršio predmetno krivično djelo”, rekla je Miljanovićeva.

Srna nezvanično saznaje da je Gajić obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, te da je informacije odavao Đukanoviću i Baldiju.

Policija je u okviru istrage ubistva Krunića uhapsila Emilija Baldu, kojem je određen jednomjesečni pritvor, dok se za Benedi Đukanovićem, drugim osumnjičenim i dalje traga.

U Glamočanima kod Banjaluke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijeni vlasnik kompanija “Sektor sekjuriti”, “Žitopeka”, “Žitoprodukt”, “Sektor ADS” i “Sektor ZOS” Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.