Naime, na veb-sajtu lista „Politika” danas je preneta vest agencije Beta, tačnije saopštenje pokreta „Oslobođenje” u kojem Đorđević iznosi navodne razloge zbog kojih su otkazani susreti predsednika Srbije Aleksandra Vučića s ambasadorima NR Kine i Ruske Federacije.

List „Politika” je otvoren, kako za stavove vlasti, tako i za stavove opozicije, što objavljivanje ove vesti i potvrđuje, mada je njen sadržaj bio krajnje diskutabilan.

Ipak, Mlađan Đorđević se nakon toga poslužio klasičnom udbaškom metodom – zahvalio je javno (na „Tviteru”) Ivici Dačiću što je ova vest objavljena na sajtu „Politike”, želeći tako valjda da i Dačića i „Politiku” uvuče u svoj politički igrokaz, koji traje već desetak dana.

Od njegovog navodnog povratka iz Moskve i razgovora s neimenovanim ruskim zvaničnicima, Đorđević protura tezu da je lider SPS-a upoznat s planovima za smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali budući da je pokret „Oslobođenje” minorna politička organizacija, čini se da ove njegove teze nisu u javnosti dobile odjek kakav je očekivao. Sada je otišao korak dalje, pokušavajući da željeni publicitet dobije iznoseći laž da Ivica Dačić ima uticaj na uređivanje lista „Politika”.

Ovaj Đorđevićev istup najveću štetu naneo je zapravo opoziciji, jer padaju u vodu optužbe da njeni stavovi nisu u dovoljnoj meri zastupljeni u „Politici”, ali postaje jasno da nema neistine, bila ona čak i ovako jeftina, koja neće biti izgovorena zarad prikupljanja političkih poena.

Moram da konstatujem da će, mada izborna kampanja još nije počela, Đorđević sigurno ostati ispod cenzusa ukoliko nastavi da se koristi ovakvom vrstom političkog mešetarenja.

Marko Albunović,

v. d. glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista „Politika”