Neodmjerena  izjava  Davora Dragičevića sarajevskoj TV 1, oca stradalog mladića iz Banja Luke Davida Dragičevića,  adresirana na ime predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je demantovao prisusutvo bilo kakvih policijskih snaga Srbije u Banja Luci   na Trgu Кrajine, bez sumnje je dokaz da je pokret ,,Pravda za Davida,, duboko instrumentalizovan i politizovan i da njim  preko ucvjeljenog oca rukovode mješovite grupe stranaca i domaćih saradnika.

,,Šta Vučić ima da traži ovdje? Кo je on? I on će tamo u Srbiji dobiti šta treba,, , nije vapaj ucvjeljenog oca,  koji s pravom traži istinu o tragičnom kraju svoga sina, već duboka politička parola i poruka smišljena u kuhinji stranih službi i njihovih domaćih izvršitelja, uperena na destabilizaciju  Republike Srpske a sada očigledno u paketu i Srbije. I sam Vučuć je reagujući na optužbe Dragičevića rekao ,,da se pokazalo da postoji koordinisani pristup drugih službi u BiH, kao i da postoji struja koja želi da udalji Srpsku od Srbije,,.

Tako  Infosrpska, prema  informacijama kojima raspolaže od prijateljskih diplomatskih izvora, saznaje, da na instrumentalizaciji pokreta ,,Pravda za Davida,, u svrhu diskreditacije aktuelne vlasti u Republici Srpskoj i Milorada Dodika srpskog člana i predsjedavajućeg  Predsjedništva BiH, te na urušavanju Republike Srpske koordiniraju  Robert Kort, šef engleske obavještajne službe (SIS) u Sarajevu, čije je predstavništvo ponovo otvoreno u BiH marta ove godine, uz pomoć obavještajno bezbjednosne službe BiH (OBA) i njenih vođa, direktora Osmana Mehmedagića Osmice i njegovog zamjenika Trifka Buhe, ministra bezbjednosti BiH, Dragana Mektića i drugih.

U udaru na Republiku Srpsku a posebno na uvlačenje Srbije, odnosno Aleksandra Vučića u svu tu priču oko pokreta ,,Pravda za Davida,, djeluju  Adam Šukalo bivši poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i jedan poznati banjalučki bloger koji sada djeluje izvan granica Republike Srpske ali i  Metju Džordan iz ambasade Velike Britanije u Beogradu, koji se ovih dana angažovao da putem nekih medija u Beogradu dramatizuje situaciju u Banja Luci ali  uvuče  i Vučića u priču oko tih događanja.

Davoru Dragičeviću, ocu tragično nastradalog mladića, podatke i javne nastupe za  nasrtaje na aktuelnu vlast u Republici Srpskoj, uz sugestije stranaca, kreira pomenuti banjalučki blogeri još neki poslušnici stranih službi, koji uz sadejstvo sa  Adamom Šukalom, bivšim članom Srpske napredne stranke u Srbiji,  događaje u Banja Luci potpiruje protiv Srbije i njenog predsjednika Vučića.

Na optužbe Davora Dragičevića koje preko Sarajeva šalje Vučiću, predsjednik Srbije je rekao:,, Teško mi je da budem ličan i da odgovaram ljudima koji su izgubili dete. Problematično mi je u izjavi ne ono što se odnosilo na mene, već zabrinjava rečenica i pitanje šta neko iz Srbije ima tu da radi,,!?

Zanimljivo da  sva priča oko  inteziviranih protesta u Banja Luci, i pokušaja  uvlačenja Srbije u tu priču, realizuje  ovih dana, čim  je i zvanično potvrđeno da predsjednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin 17. januara dolazi u Srbiju.