Denver Nuggets center Nikola Jokic, right, tries to drives to the rim as Chicago Bulls center Nikola Vucevic defends in the second half of an NBA basketball game Wednesday, March 8, 2023, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)

Zahuktala se u poslednje vreme rasprava o sjajnim igrama Nikole Jokića, a kako se bliži kraj sezone i izbor za najboljeg igrača lige, sve više se javljaju njegovi kritičari koji bi po svaku cenu da izbegnu da se Jokiću dodeli treća MVP titula.

U tu raspravu se kratkim, ali direktnim komentarom uključio i srpski basketaš Dušan Domović Bulut.

PROČITAJTE JOŠ

Nikola Jokić

On je reagovao na još jednu kritiku koju je na Jokićev račun uputio njegov bivši saigrač.

Naime, Nik Jang koji je pre pet fgodina bio u Denveru i igrao sa Nikolom Jokićem ponovo je uputio otrovne strelcie ka srpskom košarkašu.

„Dajte Embidu MVP trofej, ne možemo ga više zanemarivati“, napisao je Nik Jang na “Tvireru”.

Bulut je na svom profilu objavio njego citat i iznad njega smao napisao „ućuti“ utz nekoliko smajlija koji se smeju.

Bulut inače igra u Americi u „Big 3“ ligi i prava je zvezda tamošnjeg basketa.

Jangu ovo nije prvi put da osporava Jokiću pravo na treću uzastopnu MVP titulu, a nedavno ga je podržao tezu da srpski košrakaš pumpa sebi statistiku, poredeći ga sa Raselom Vestbrukom.

„Kada je Ras u proseku beležio tripl-dabl tri godine uzastopno problem je bio u tome da je sve podređeno tome, a kada Džoker to uradi onda može da osvoji treću uzastopnu MVP titulu. Svake godine rade isto, imaju sjajnu statistiku tokom regularne sezone i onda im ispraše zadnjice u plej-ofu bez ikakve kritike“ napisao je Jang krajem februara na svom Tviter profilu.