Na “Fudbal frendsu” prvi put učestvuje jedna ekipa iz Kine – omladinci “Tjencin Ćuenđena”.

“Došli smo sa željom da poboljšamo svoje fudbalske sposobnosti i znanja i da bolje upoznamo evropski fudbal. Ovdje smo lijepo dočekani i imamo odlične uslove”, rekao je predstavnik kineskog kluba Huan Hao.

Trofej prijateljstva brani “Rijeka”, koja je zadnje dvije godine bila najbolja u Foči.

“Sigurno da nakon dva turnira na kojima smo igrali veoma dobar fudbal, da opet očekujemo da naši fudbaleri prikažu dobru igru. Ovaj turnir je veoma dobra promocija mladih fudbalera i za njih veoma dobro iskustvo”, istakao je trener mladih igrača “Rijeke” Mijo Dadić.

Trener “Željezničara” Senad Žerić rekao je da su u ovom klubu presrećni što su dobili priliku da još jednom učestvuju na “Fudbal frendsu”.

“Vrlo rado smo se odazvali jer je ovaj turnir, kao što mu ime kaže, prije svega turnir prijateljstva. `Željo` je veoma ponosan na ovaj tunir i na ovaj grad”, rekao je Žerić.

Načelnik opštine i predsjednik Organizacionog odbora “Fudbal frendsa” Radisav Mašić istakao je da će se Foča još jednom pokazati kao srdačan domaćin.

“Sama činjenica da nam je iz daleke Kine stigla jedna ekipa dovoljno govori kako fudbal nema granice i kako može da nas ujedini. Želja ekipa, koje redovno učestvuju na turniru, da ponovo dođu najbolji je dokaz da je Foča dobar organizator”, rekao je Mašić na konferenciji za novinare.

Prvog dana u četvrtfinalnim susretima igraju “Budućnost” i “Rijeka”, “Vardar” i “Maribor”, “Sutjeska” i “Tjencin Ćuenđen”, kao i “Željezničar” i “Crvena zvezda”.