Iz ove inicijative su istakli da, iako je prošlo 18 mjeseci od ubistva Ivanovića, ubica još nije pronađen i izveden pred lice pravde.

Iz Građanske inicijative SDP podsjećaju da je protekli mjesec prošao u političkim prepucavanjima vlasti u Prištini i Beogradu.

– Priština tvrdi da je izdala međunarodni nalog za hapšenje osumnjičenih, dok institucije u Beogradu, takođe, terete određena lica bez jasnih dokaza i objašnjenja – istaknuto je u saopštenju i dodato da, iako je u Beogradu održan sastanak bezbjednosnih struktura, u javnosti nema nikakvih detalja Ivanovićevog ubistva.

U saopštenju je navedeno da istražni organi Prištine i Beograda moraju da shvate da ubica Ivanovića mora biti pronađen i procesuiran.

Iz ove inicijative zahtijevaju od međunarodnih predstavnika na Kosovu i Metohiji da u skladu sa svojim mandatima izvrše pritiske na institucije zadužene da uspostave vladavinu prava i omguće bezbjednost za sve građane.

Oliver Ivanović ubijen je ispred sjedišta Inicijative u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice 16. januara prošle godine, sa šest hitaca ispaljenih iz, kako se sumnja, vozila u pokretu.