Kako SNV navodi, Pupovac je danas u društvu Borisa Miloševića, predsjednika kluba poslanika SDSS-a u saboru, nakon završetka saborske sjednice prolazio pokraj restorana Amfora na zagrebačkoj tržnici Dolac.

U jednom trenutku Pupovac je osjetio udarac u desnu stranu tijela, od vrata do zapešća desne ruke, te se u trenutku kad se okrenuo vidio da je pogođen većim i manjim ostacima hrane od kojih su se neki zadržali na njegovoj odjeći, a neki, krupniji i krući, odbili su se od njegova vrata, ramena i ruku te rasuli po tlu, navodi SNV.

Pupovac pretpostavlja da je hrana na njega bačena sa jednog od stolova za kojima su sjedili gosti restorana “Amfora”.

SNV navodi da ovo nije prvi, ni verbalni ni fizički napad na Pupovca, ali je prvi nasrtaj na jednog od njegovih najbližih suradnika Borisa Miloševića.

S obzirom na to, da se napad dogodio pred velikim brojem ljudi i to na mjestu na kojem se Pupovac i Milošević skoro svakodnevno kreću, on u sebi sadrži ne samo bezobzirnost, već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada na njih, navodi SNV.

Po tome kako je izveden, ovaj napad je za cilj imao otvoreno manifestovanje mržnje, javno poniženje i fizičko ugrožavanje Milorada Pupovca i Borisa Miloševića, navodi SNV.

S obzirom na političku i medijsku kampanju koja se vodi duže vrijeme, a posebno proteklih sedmica protiv Pupovca i SDSS, ovaj napad ne treba nikoga da iznenadi, jer ta je kampanja takva da ne potiče ljude samo na mržnju već i na nasilje prema njemu i institucijama koje vodi, a time i prema narodu koji predstavlja, zaključuje se u saopštenju.

Zagrebačka policija je potvrdila da je upoznata s ovim događajem i da utvrđuje okolnosti napada.

Kako navde mediji, policija traga za napadačem.