Foto: Zadar (foto: CC0 / Pixabay)

Kako je objavio portal zadarski.hr, radi se o tamnoputim mladićima koji su se zabavljali u zadarskom noćnom klubu “Opera”, a koji su otvoreno pokazali da su homoseksualci.

Prema njihovim informacijama, jedva su izvukli živu glavu nakon napada veće grupe muškaraca, prenosi zagrebački portal Indeks.

– Prošle noći smo doslovno doživeli jedan od najgorih trenutaka u životu. U klubu nas je napala grupa od osam do deset hrvatskih muškaraca. Nikad se u životu nisam osećao tako bespomoćno. Izgledalo je kao da ne namjeravaju da nas puste žive – ispričao je jedan od napadnutih.

Iz zadarske policije kažu kako je događaj okvalifikovan kao prekršaj.

– U napadu na dvojicu američkih vojnika učestvovalo je više nepoznatih osoba koje su im nanijele lakše tjelesne povrede udarajući ih šakama i nogama u glavu. Prva policijska stanica intenzivno radi na utvrđivanju identiteta napadača i razlozima zašto su uopšte napadnuti. Za sada se traže napadači zbog narušavanja javnog reda i mira, što je u domenu prekršaja, ali istraga će pokazati da li je u fizičkom napadu na tamnopute gej vojnike bilo elemenata zločina iz mržnje, odnosno krivičnog djela – rekli su iz policije za portal zadarski.hr.