Danas će biti održan festivalski dan u Višegradu, u koji će učesnici iz Rusije, Letonije, Bugarske, Slovenije, Kolumbije i Kine doći iz dva pravca – vozeći se kanjonom rijeke Drine i kopnom, kada je predviđena posjeta manastiru Dobrunu, saopšteno je iz Turističke organizacije Republike Srpske.

Učesnike će, osim načelnika opštine Mladena Đurevića, pozdraviti i direktor Turističke organizacije Srpske Nada Jovanović, a u ime organizatora festivala, Udruženja građana “Era” iz Užica, predsjednik organizacionog odbora Gordana Paunović.

U Andrićgradu će prvo biti održana folklorna igraonica sa početkom u 13.00 časova, a defile učesnika od čuvene Ćuprije ulicama Višegrada u 17.30 časova.

Kao i svake godine učesnike festivalskog dana u Višegradu primiće u kabinetu načelnik opštine Đurević.

Festivalski koncert na kojem će, uz inostrane goste, učestvovati i domaći ansambl Kulturno-umjetničkog društva “Bikavac” i “Kralj Petar Prvi ujedinitelj” počeće u 18.00 časova u Andrićgradu.

Festival je svečano otvoren u srijedu, 15. avgusta, u Užicu, na gradskom trgu, uz veliki broj prisutnih posjetilaca.

Tokom svih dana festivala organizuje se i Humanitarna akcija “Licidersko srce-djeci” koja je ove godine namijenjena Službi za zaštitu djece i školske djece Doma zdravlje Užice.

Festival se održava u organizaciji Udruženja građana “Era” iz Užica i suorganizaciji Grada Užica, Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i Turističke organizacije Zlatibor, a uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije.