Foto: Wikipedia
Louč je u novoj trci za “Zlatnom palmom” sa filmom “Izvinite, nedostajete nam”, a Alomodovar će predstaviti novo ostvarenje “Bol i slava” sa Antoniom Banderasom u glavnoj ulozi.
Džim Džarmuš je u glavnom programu sa svojom zombi komedijom “Mrtvi ne umiru”, a tu su i dvostruki kanski pobjednici braća Darden sa filmom “Mladi Ahmet”.
Terens Malik predstaviće svoj dugo očekivani film “Tajni život”, a Mati Drop ostvarenje “Atlantis”.
Ksavijer Dolan uvršten je u konkurenciju najveće filmske smotre sa ostvarenjem “Matijas i Maksim”.
Ira Saks predstaviće svoj film “Frenki”, Džesika Hausner “Malog Džoa”, dok će Elija Sulejman, čest gost Kana, imati premijeru ostvarenja “To mora biti raj”.
Čuveni Klod Leluš predstaviće se van konkurencije, ali u glavnom programu, sa ostvarenjem “Najbolje godine života”, Abel Ferara predstaviće film “Tomaso”, a Vrener Hercog “Porodičnu romansu”.
Dugo očekivani novi film Kventina Tarantina “Bilo jednom u Holivudu” nije se našao u konkurenciji za “Zlatnu palmu”, a nezvanično se navodi da Tarantino nije sasvim završio produkciju.
Festival će biti održan od 14. do 25. maja, a glavnim žirijem predsjedavaće jedan od najpoznatijih filmskih autora današnjice Alehandro Gonzalez Injaritu.