foto: Tanjug

U zgradu Predsjedništva stigli su premijer Ana Brnabić, ministri Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović, šef BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba, general-potpukovnik Milan Mojsilović, kao i direktor Policije Vladimir Rebić.

Parlament samoproglašenog Kosova usvojio je većinom glasova Platformu za dijalog o, kako se navodi, konačnom, inkluzivnom i pravno obavezujućem sporazumu za normalizaciju odnosa Beogada i Prištine, prenosi RTS.

Riječ je o platformi koju je Beograd ranije ocijenio kao dokument koji dokazuje da Priština ne želi nastavak dijaloga sa Beogradom.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metojiju Marko Đurić rekao je juče da je Priština stavila Srbiju u najteži položaj još od 2011. godine.

“I sada ovim konačnim, poslednjim ekserom su poslali jasnu poruku da je ovo za njih kraj dijaloga i da je dijalog završen”, naveo je Đurić.

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković rekao je za RTS da će odgovor Vučića na platformu biti “racionalan, ozbiljan, odgovoran i čvrst”.