Borislav Rakic

On je naveo da se sinoć u 19.20 časova Policijskoj upravi Odžak obratio načelnik opštine Vukosavlje i prijavio da je na rijeci Savi na njegovo plovilo, odnosno vodeni skuter, pucano sa lokaliteta Dolaće u mjestu Gornji Svilaj iz vatrenog oružja i da je na njega pucao Amir Mehić, njemu poznata osoba.

Rakić i njegov kolega pali su skutera u Savu, a kada su došli do mobilnog telefona, nazvali su policiju, koja je intervenisala i na licu mjesta pronašla osumnjičenog.

U Policijskoj upravi Mehić je izjavio da je bacio petarde, a načelnik da je pucano.

Mikić je rekao da je juče izvršen pretres objekata u vlasništvu Mehića, a da će večeras i sutra biti urađena parafinska rukavica za osumnjičenog.

Istraga je u toku, a Tužilaštvo kantona je upoznato o događaju i dokumentuje krivično djelo.

“Nemamo još utvrđen motiv, to će pokazati istraga. NJih dvojica se poznaju od ranije i imaju objekte u vikend naselju pored Save. Da li su imali od ranije probleme, to se utvrđuje”, rekao je policijski komesar.

On je istakao da početne činjenice ne ukazuju na to da je riječ o napadu na povratnike Srbe, odnosno da još ništa nije potvrđeno, niti demantovano i da treba pričekati rezultate istrage.