Slobodan Stojnovic
foto:iskra.co

Parastos će biti služen u 11.00 časova.

Sveštenik ove crkve u Drinjači Mićo Babić rekao je za Srnu da će istog dana u 10.00 časova porodica i predstavnici boračkih organizacija Zvornika položiti cvijeće i prislužiti svijeće na mjesnom groblju gdje je sahranjen Stojanović.

Dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića ubila je u julu 1992. godine u naselju Kamenica kod Zvornika Elfeta Veseli, koja je bila pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje i Kamenica, takozvane Armije BiH.

Slobodan se, nakon što je izbjegao sa roditeljima, vratio u svoje selo da odveže psa koji je ostao vezan u kućnom dvorištu i više se nikad nije vratio.

Tijelo dječaka pronađeno je 16. juna 1993. godine u zaseoku Bajrići u Novom Selu kod Zvornika, u jami prilikom iskopavanja pet srpskih boraca.

Identifikovan je DNK analizom, nakon čega je sahranjen na groblju u Drinjači.

Prema nalazima patologa Zorana Stankovića, koje su tada prenijeli mediji, dijete je svirepo ubijeno – bio mu je prerezan stomak u obliku krsta i vidne povrede glave.

Sud BiH izrekao je 8. maja prvostepenu presudu kojom je Elfeta Veseli osuđena na 10 godina zatvora za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića.