„U avionu koji je leteo na liniji Moskva—Murmansk nalazilo se 78 osoba, uključujući članove posade. Prema novim podacima kojima raspolaže istraga do sada, od njih je preživelo 37 osoba“, rekla je portparolka Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

Predstavnica Istražne komisije Elena Markovska koja je i potvrdila pogibiju 41 osobe, saopštila je da je od 37 preživelih — 33 putnika i 4 člana posade.

Avion goreo, putnici vrištali: Zastrašujući snimak unutar zapaljenog aviona (video)
Istražitelji trenutno ispituju povređene, svedoke, radnike na aerodromu i avio-kompanije koja je vlasnik aviona, kao i lica koja su odgovorna za njegovu eksploataciju.

Požar na avionu je ugašen, ali se zna da je zadnji deo aviona sagoreo. Piloti, koji su preživeli, potvrdili su verziju da je avion pogodio grom, usled čega se motor zapalio.

Portparol Kremlja saopštio je da je ruski predsednik Vladimir Putin obavešten o nesreći i da je porodicama stradalih uputio saučešće.

Od 78 putnika i članova posade aviona SSJ-100 koji se večeras zapalio na aerodromu „Šeremetjevo“ u Moskvi preživelo je samo 37, saopštio je Istražni komitet Rusije.