Po tri osobe su iz Prijedora i Banjaluke, po dvije osobe su iz Mrkonjić Grada i Teslića, i po jedna osoba je iz Dervente, Kozarske Dubice i Prnjavora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 1.351 slučaj virusa korona, a ukupno je preminulo 100 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Oporavilo se 737 osoba, a na korona virus testirano je ukupno 24.012 osoba.

Od 13 novozaraženih, osam je žena i pet muškaraca. Tri žene su srednje životne dobi i pet žena je starije životne dobi. Pet muškaraca je srednje životne dobi.

Šest osoba je imalo kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima. Јedna osoba je hospitalizovana, dok će ostale biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama.

Iz Ministarstva zdravlja Republike Srpske je saopšteno da se u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno liječi 68 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizovano je 27 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji jedan pacijent.