Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sveti Vračevi” u Bijeljini i “Sveti apostol Luka” u Doboju i izvršeno je testiranje 917 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 241 osoba.

Radi se o 114 muških i 127 ženskih osoba, od kojih su 26 mlađe, 132 srednje i 83 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 60 osoba je iz Banjaluke, 34 iz Bijeljine, 25 iz Trebinja, 21 iz Doboja, 10 iz Prijedora, sedam iz Kozarske Dubice, šest iz Laktaša, po pet iz Bileće i Zvornika, po četiri iz Gradiške, Dervente, Ljubinja i Prnjavora, po tri iz Berkovića, Bratunca, Gacka, Istočnog Novog Sarajeva, Milića i Teslića, po dvije iz Broda, Istočne Ilidže, Nevesinja, Pala, Ribnika, Rogatice, Sokoca, Srebrenice, Ugljevika, Foče, Šamca i Šipova i po jedna iz Donjeg Žabara, Kotor Varoša, Lopara, Modriče, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Petrova, Stanara, Čelinca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 13 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 36.310 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.695 osoba kod kojih je potvrđen test na ovaj virus.

Iz Instituta napominju da je juče naknadno prijavljen jedan smrtni slučaj koji se desio u prethodnih nekoliko dana, te da je riječ o licu iz Bijeljine.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada su se oporavile ukupno 22.633 osobe, a testirano je ukupno 158.531 lice.

Ukupan broj hospitalizovanih je 875, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 316, a u opštim bolnicama  559.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 9.001 osoba, a nadzor je završen kod 115.512 lica.