Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 78 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod tri osobe.

Radi se o jednom muškaracu i dvije žene, od kojih su po jedna mlađe, srednje i starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, dvije osobe su iz Banjaluke i jedna iz Bijeljine.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 15 smrtnih slučajeva. Radi se o devet muškaraca i šest žena, starije životne dobi, od kojih su po dvije osobe iz Banjaluke, Modriče i Nevesinja i po jedna iz Bijeljine, Bileće, Broda, Doboja, Kalinovika, Novog Grada, Petrova, Šamca i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 110.815 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.229 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 412.255 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 355, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 157, a u ostalim bolnicama 198. Na respiratoru je 39 osoba, 23 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 16 u ostalim bolnicama.