Nedeljko Cubrilovic

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ponovio je da još nisu dostavljeni prijedlozi za potpredsjednike skupštine.

On je istakao da je Kolegijum odlučio da, nakon redovne sjednice, bude održana i prva posebna sjednica skupštine na kojoj bi trebalo da budu birani delegati za Vijeće naroda Republike Srpske i Dom naroda parlamenta BiH.

“Na posebnoj sjednici trebalo bi da budu imenovani generalni sekretar Narodne skupštine i njegov zamjenik, te izabrana skupštinska radna tijela”, rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci, nakon sjednice Kolegijuma.

On je naglasio da bi na posebnoj sjednici trebalo da bude razmatran i Prijedlog zakona o republičkoj upravi po hitnom postupku.

“Ovim zakonskim rješenjem predviđeno je drugačije strukturisanje Vlade Republike Srpske”, dodao je Čubrilović, koji je naveo da se još usaglašavaju prijedlozi za funkciju generalnog sekretara Narodne skupštine.

On je napomenuo da je donesena i odluka o raspisivanju javnog poziva za praćenje rada Narodne skupštine, a rok za prijavu je 17. decembar.

Početak zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske zakazan je za 10.00 časova.