Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljevi

Na železničku stanicu Novi Beograd danas je stigao voz sa medicinskom pomoći iz Kine, a planirani svečani doček i govori izostali su, jer je dolazak premijerke Ane Brnabić otkazan. Voz je, prema nezvaničnim saznanjima krenuo iz kineskog grada Vuhana, iz koga je potekao koronavirus, a detalje o tome šta je sve od medicinske pomoći poslato i u kojoj količini, bilo je nemoguće dobiti od zvaničnika Železnica Srbije.

Sve će biti saopšteno iz kabineta premijerke, bilo je objašnjenje Železnica.

Tanjug prenosi da su u 42 vagona dopremljeni skafanderi, rukavice, naočare, viziri…

Na peronu železničke stanice Novi Beograd bila je postavljena svečana bina, postrojen špalir kineskih radnika koji su angažovani na izgradnji pruge Beograd – Budimpešta, prisutni su bili razni predstavnici Železnica Srbije, a voz je posle kraćeg zadržavanja, produžio dalje.

voz

Izvor: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Brojnim novinarskim ekipama niko od zvaničnika se nije obratio, a razlog nedolaska premijerke Brnabić nije objašnjen.

Na prvom vagonu voza bio je okačen transparent, sa natpisom na srpskom i kineskom jeziku “Kineske železnice čestitaju bratskoj Srbiji uspeh u borbi protiv epidemije”. Ograda koloseka bila je sa transparentom “Uz poštovanje mera za sprečavanje širenja epidemije Covid 19, izgradnja pruge Beograd – Budimpešta napreduje punom dinamikom”.

Na ogradi stanice bio je transparent “Čelično prijateljstvo i bratstvo pokazuje se i u ovoj zajedničkoj plovidbi nemirnim vodama! Ujedinjeni do pobede!”.