“Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?” – pitanje je koje SDSS postavlja građanima Hrvatske sa plakata za evropske izbore. Mnogima je to zasmetalo, a jedan od takvih je protekle noći uništio plakat koji je nalazi na ulazu u Sisak, navodi zagrebački portal.

Isti izvor podsjeća ,da je riječ o gradu u kojem su pripadnici hrvatskih vojnih jedinica i MUP-a od 1991. do 1995. zastrašivali, zlostavljali i ubijali Srbe.

Županijski sud u Osijeku 2013. osudio je bivšeg zamjenika načelnika Policijske uprave Sisak Vladimira Milankovića na kaznu od osam godina zatvora, koju mu je Vrhovni sud Hrvatske povećao na 10 godina.

Optužnica je po komandnoj odgovornosti bila podignuta i protiv hrvatskog generala Đure Brodarca, ali je postupak prekinut 2011. zbog njegove smrti, dok je Drago Bošnjak, pripadnik rezervnog sastava Policijske uprave Sisak, oslobođen optužbe.

Kako javlja portal Dalmacijadanas, SDSS-ov plakat u jutros je osvanuo išaran je u splitskom naselju Spinut. Nepoznati počinilac je precrtao naziv stranke, riječ Srbin, a ispisani su natpisi “Srbe na vrbe”, “Palite traktore”, “Za dom spremni” i “NDH”. Policija je obavila uviđaj u vezi sa natpisima na plakatu u Kaštelanskoj ulici, a o svemu je obaviješteno Komunalna policija.