On je izjavio novinarima da je Savjet ministara već obezbijedio 11 miliona KM, a da će u narednom periodu biti obezbijeđena još dodatna tri miliona KM.

Zvizdić tvrdi da nikada nijedna faza ukupnog projekta izgradnje ne samo mosta, nego i pristupnih puteva, carinskog terminala i prelaza između Ljubovije i Bratunca nije zavisila od bilo koje institucije sa nivoa BiH.

“Uvijek smo mi bili u poziciji čekanja da od drugih dobijemo ono što smo trežili. Pozivam sve druge nivoe vlasti da budu efikasni kao što je efikasan Savjet ministara. Ako svi budu efikasni kao što smo mi, onda će taj projekat da ide svojim tokom”, smatra Zvizdić.

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Ismir Јusko rekao je da je ono što je bilo do ovog ministarstva, kad je riječ o izgradnji mosta i graničnog prelaza između Bratunca i Ljubovije, urađeno apsolutno sve u zadatom roku.

“Sve što je bilo do ovog ministarstva mi smo uradili. Nije nama u interesu da dolazi do bilo kojeg zastoja u radu. Ministarstvo nikada neće biti kočnica nijednog procesa, nego naprotiv dio solucije, a ne problema. To pokazujemo i u svim našim aktivnostima vezanim za most Gradiška”, izjavio je Јusko i istakao izuzetno dobru saradnju, prije svega sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske neđom Trninićem.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je bojazan da neko namjerno opstruiše izgradnju zajedničkog graničnog prelaza na mostu “Bratuljub” koji povezuje Bratunac i Ljuboviju, iako je riječ o izuzetno važnoj komunikaciji.

Nakon jučerašnje sjednice Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije u Trebinju, Cvijanovićeva je istakla da je most “Bratoljub” jedan od primjera koji pokazuje da sa nivoom BiH uvijek postoji problem na operativnom planu.