Dodik je zahvalio na čestitkama koje su mu, povodom preuzimanja dužnosti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, uputili Njegovo kraljevsko visočanstvo Abdulaziz al Saud, kao i princ prestolonasljednik Mohamed Bin Salman, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i ambasador Saudijske Arabije su se složili da je BiH sa Saudijskom Arabijom potpisala veliki broj važnih bilateralnih sporazuma, da su u pripremi i novi, te da oni mnogo znače za BiH i njenu ekonomiju. On je dodao da će se založiti da se ti sporazumi u što skorije vrijeme i implementiraju.

Predsjedavajući Dodik se založio i za održavanje dobre saradnje BiH sa Saudijskom Arabijom, naglasivši da cijeni tu zemlju i njen značaj, te izrazio spremnost da se odazove pozivu da posjeti Saudijsku Arabiju.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ambasador Kraljevine Saudijske Arabije Hani Abdulah Momina, razgovarali su i o ostalim ekonomskim i političkim temama u BiH i svijetu.