Most na Savi (Foto: Integral Inženjering)

ako je prvobitno bilo najavljeno da će izgradnja početi sutra, nakon određenih konsultacija rečeno je da će to ipak biti u petak, što je potvrdio i direktor Javnog preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” Dušan Topić.

“Dogovoreno je da će radovi na ovom važnom infrastrukturnom projektu početi u petak, a dolazak je najavila i evropski komesar za transport Violeta Bulc. To pokazuje i njihovu podršku gradnji mosta na Savi. Nadam se da će sve dalje ići kako je planirano”, rekao je Topić za “Glas Srpske”.

On je istakao da je nezahvalno nakon toliko godina pominjati rokove i jedino što je moguće jeste da se ide korak po korak.

“Iza nas su ogromne pripreme, godine pregovaranja. Ne želim se osvrtati, moramo da gledamo naprijed i da gradimo”, naglasio je Topić.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da će izgradnjom mosta na Savi biti stvoreni uslovi da ovaj grad dobije još jedan razvojni pravac i da iskoristi blizinu granice i EU.

Ugovor o izgradnji mosta su polovinom jula potpisali zvaničnici BiH i preduzeća “Hrvatske ceste” sa predstavnicima kompanije “Integral inženjering” iz Laktaša, koja je, u konzorcijumu sa firmama “Đuro Đaković montaža” i “Zagreb-montaža”, dostavila najpovoljniju ponudu od 23,49 miliona evra na tender za realizaciju tog važnog projekta.

Ugovorom je predviđeno da radovi, od uvođenja izvođača u posao, treba da budu završeni u roku od 30 mjeseci.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime