Sastanku su prisustvovali lideri SNSD-a Milorad Dodik, SP-a Petar Đokić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, NDP-a Dragan Čavić i Narodne partije Srpske Darko Banjac.Foto: RTRSFoto: RTRS

Na sastanku su bili i visoki funkcioneri SNSD-a i čelnici institucija Srpske i BiH, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Srpske Radovan Višković, te predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.

Tema sastanka bila je aktuelna politička situacija u BiH i Srpskoj, kao i teme od vitalnog značaja za budućnost Republike Srpske.

Lider SNSD-a je najavio u narednih 15 dana razgovore o povećanju plata u javnom sektoru na prosjek veći od 1.000 KM i da će se tražiti modaliteti da se poveća plata i u realnom sektoru.

Lideri političkih stranaka vladajuće koalicije poručili su da očekuju jedinstven pristup ovim pitanjima i od opozicije.

Dodik je danas najavio i da će u Narodnoj skupštini Republike Srpske političke partije donijeti platformu na osnovu koje će se obratiti partnerima u Federaciji BiH da se razgovara o budućnosti BiH.

Predsjednik DEMOS-a je ocijenio da je susret bio konstruktivan, istakavši da je prošlo vrijeme nametanja, te da je razgovarano o više tema.

– Dosta vremena je potrošeno o ekonomskim temama. Predsjednik Vlade nas je upoznao sa pokazateljima koji su tu – rekao je Čubrilović i dodao da su tu redovnost isplata, kao i težnja da se napravi više.

Predsjednik SP-a ocijenio je značajnim i uspješnim današnji sastanak vladajuće koalicije, koja ima odgovornost da upravlja najznačajnijim poslovima i aktivnostima u Republici Srpskoj, te na taj način i u BiH u ime Srpske.

Predsjednik Ujedinjene Srpske rekao je da je u prva tri mjeseca ove godine naplaćeno 44 miliona KM više poreskih prihoda, nego u prva tri mjeseca prošle godine, uprkos pandemiji koja je počela prošle godine u martu

Predsjednik NDP-a rekao je da je u Srpskoj veća zaposlenost nego što je to bilo 2019. godine, te da je izlazak na tržište hartija od vrijednosti dobra stvar i dobra poruka.

Predsjednik Narodne partije Srpske istakao je da je suština da se u narednih 15 do 30 dana dogovori šta može da se uradi u narednih godinu dana kako bi bile povećane plate, ne samo u javnom sektoru, nego i u realnom sektoru, što je izuzetno bitno.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime