Policija je saopštila da je u pitanju radnik lokalne administracije u Virdžinija Biču koji je nasumice pucao po bivšim kolegama i građanima koji su se zatekli u zgradi.

Bio je naoružan pištoljem kalibra 45 sa prigušivačem. U policiji kažu da je imao spremne brojne okvire sa municijom koje je mijenjao tokom ubilačkog pohoda.

Očevidac Šila Kuk je rekla da su čuli pucnjavu, ali da nisu znali da je napadač u neposrednoj blizini.

– Samo Bogu mogu da zahvalim što su nas obavijestili na vrijeme, jer da je prošlo samo još desetak minuta, i mi bismo nastradali – rekla je Šila.

Јedan policajac je povrijeđen tokom intervencije, ali mu je pancir spasio život. Napadač je na kraju pogođen, a u bolnici su ga proglasili mrtvim.

Njegov identitet još nije objavljen, ali ga policija opisuje kao “razočaranog i nezadovoljnog” dugogodišnjeg radnika gradske komunalne službe.

Šef policije u Virdžinija Biču Džim Servera naveo je da su žrtve pronalazili na sva tri sprata, a jednu i u vozilu ispred zgrade.

– U ovom trenutku znamo da je 90 ljudi potražilo stručnu pomoć. Sada radimo na identifikaciji poginulih, kako bismo u što kraćem vremenu kontaktirali članove njihovih porodica – naveo je Servera.

Napad se dogodio juče po podne po istočno-američkom vremenu, odnosno kasno uveče po srednje-evropskom.