Žirinovski organizovao miting podrške Srbiji (Foto: vesti.ru)

– Mi u potpunosti dijelimo taj stav vlasti i građana Srbije. Mi ne priznajemo Kosovo kao državu. To je nezakonito – rekao je lider ove partije Vladimir Žirinovski pred okupljenim građanima.

On je istakao da nije moguće stvarati novu državu na teritoriji stare.

– Kosovo i etnički i religiozno pripada pravoslavnim slovenima – Srbima, a ne muslimanima – Albancima koji su okupirali teritoriju i otjerali starosjedioce – rekao je Žirinovski.

On je izrazio nadu da će Rusija u punom obimu pružiti podršku Srbiji, ukoliko je Srbija zatraži, prenosi “Sputnjik”.

“Zapad, SAD i NATO su okupirali tuđu teritoriju i protjerali slovenske narode. To se upravo dešava i sa Srbijom, gdje nastoje da rasture cijelu državu. Srbe protjeruju jer ne žele da se potčinjavaju Zapadu”, naveo je Žirinovski.

On je poručio da je /samoproglašeno/ Kosovo društvo kriminalaca koji “za razliku od Srbije igraju kako im Amerikanci kažu”.

– Zbog toga su Srbi krivi i pred NATO-om i pred SAD jer su Sloveni, jer su pravoslavni, jer su naša braća. Zbog toga ih pritiskaju, pokušavajući da im slome duh. Tako žele i sa Rusijom. Imamo svetu misiju u Evropi – da zaštitimo pravoslavne i da ih odbranimo. Srbija je naša bratska tvrđava, dio ogromnog pravoslavnog svijeta. Upozoravamo NATO – dalje ruke od slovenskog svijeta – rekao je Žirinovski.

On je poslao i telegram predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa riječima podrške o pitanju Kosova i Metohije.