U komentarima na ovu vijest na portalu BN Televizije 11. decembra u 8.40 časova objavljen je, između ostalih, i komentar autora pod pseudonimom “Koja šteta” u kojem se doslovno navodi: “Što nije privirit njušku. Da mu saspu jedan šanžer. Nije bolje ni zaslužio. Al počelo se pucat u njegovoj blizini to je dobar znak.. Polahko treba ispaštat svu omladinu što je uklonio i mnoge majke u crno zavio. Doče dodik i džabo po svoje”.

Ovo nije prvi put da ova medijska kuća emituje komentare bez bilo kakve cenzure, ne vodeći računa da li se u njima otvoreno prijeti srmću, ni da li je riječ o govoru mržnje, uvredama…

Tako je na portalu BN Televizije i 23. jula objavljen tekst pod naslovom “Vukanović: Dodik se okružio papcima” u kome su preneseni dijelovi intervjua poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojše Vukanovića, a ispod teksta emitovani su komentari uznemirujućeg sadržaja.

U komentaru autora pod pseudonimom “Romanija”, objavljenom na portalu BN Televizije 23. jula u 20.31 čas, između ostalog je navedeno: “A Dodika jedino metak može skinuti s čela RS i napaćenog naroda. Molim boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda”.

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske je odmah reagovalo i 30. jula dostavilo Agenciji za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, u čijoj nadležnosti i jeste ovaj slučaj, informaciju kojom ih obavještavaju o tekstu objavljenom na portalu BN televizije i komentaru sa prijetećim sadržajem koji je upućen Dodiku od NN lica pod pseudonimom “Romanija”.

Srna je više puta slala pitanja i Sipi i Tužilaštvu BiH u vezi sa ovim prijetećim komentarima, ali je bila uskraćena za odgovore ili su to bili šturi i već svima poznati šablonski odgovori – “radimo na slučaju”, “preduzimamo mjere i radnje” i slično.

Prvi put 19. avgusta iz Sipe su Srni odgovorili da su “preduzeli potrebne mjere na utvrđivanju svih relevantnih činjenica u vezi sa prijetnjama smrću srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku izrečenim u komentarima na portalu BN televizije i o preduzetim mjerama obavijestila Tužilaštvo BiH”.

Na ponovo insistiranje Srne, iz Sipe je odgovoreno da su 1. avgusta obavijestili Tužilaštvo BiH o preduzetim mjerama i radnjama, te da “nastavljaju aktivnosti na utvrđivanju svih relevantnih činjenica”.

Iz Tužilaštva BiH 21. avgusta i 6. septembra Srni stižu isti odgovori – “u toku je rad na predmetu o prijetnjama smrću srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku izrečenim u komentarima na portalu BN televizije”.

Na pitanja Srne upućena 8. oktobra, a zatim ponovljena i 16. oktobra iz Tužilaštva BiH nikada nisu stigli odgovori. Iz ove pravosudne institucije nije odgovoreno na pitanja Srne – da li još rade na predmetu u vezi sa prijetnjama smrću srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, da li su predstavnici Tužilaštva BiH išli na Televiziju BN da istraže činjenice u vezi sa prijetnjama koje su objavljene na njihovom portalu, te da li postoji mogućnost da ovaj slučaj ostane zataškan, kao i atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima.

Interesantno je da se povodom prijetnji srpskom članu Predsjedništva BiH posredstvom portala BN televizije nikada nije oglasilo nijedno udruženje novinara u BiH, a nakon što su objavljeni tekstovi o prijetnjama upućenim Dodiku, komentar autora pod pseudonimom “Romanija” izbrisan je sa portala BN televizije.

I dok je Srna iz Sipe i Tužilaštva danima čekala osnovne informacije o istrazi u vezi sa prijetnjama Dodiku, policija Srbije je za samo 24 časa otkrila Šapčanku koja je preko “Tvitera” prijetila predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, te joj određen i jednomjesečni pritvor.