Foto: RTRS

Tegeltija je upoznao Ivancova sa prioritetima u radu Savjeta ministara u narednom periodu, istakavši da je novi saziv Savjeta ministara opredijeljen i usmjeren na privredni rast, fiskalnu stabilnost, reformu javnog sektora, očuvanje socijalne sigurnosti, te regionalnu i međunarodnu saradnju, kao i na evropski put BiH.

Tegeltija i Ivancov razmijenili su mišljenje i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama, u kontekstu unapređenja ekonomske saradnje i budućim zajedničkim projektimna od obostranog interesa.

Tegeltija je izrazio zadovoljstvo stepenom ostvarene saradnje Ruske Federacije i BiH, zahvalivši Ivancovu za podršku koju njegova zemlja pruža BiH.

Sagovornici su istakli da su u proteklom periodu ostvareni bogati rezultati praktične saradnje u svim segmentima, izrazivši uvjerenje da će se međusobno političko razumijevanje i privredna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Ivancov je čestitao Tegeltiji na imenovanju i poželio mu mnogo uspjeha u obavljanju budućih zadataka, saopšteno je iz Savjeta ministara.