Predsednik Ruske Federacija danas slavi 70. rođendan, a tim povodom su osvanuli bilbordi sa njegovim likom.

„Srećan rođendan predsedniku Vladimiru Putinu od braće Srba”, piše na bilbordima koje potpisuju predstavnici pokreta „Naši“.

Foto: Nova.rs

Putinu je danas rođendan čestitao i severnokorejski vođa Kim Džong Un. On je poslao pismo ruskom predsedniku u kojem hvali njegovo vođstvo protiv „izazova i pretnji“ iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), objavili su u petak državni mediji službenog Pjongjanga, a prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

U pismu je takođe pohvalio Putinova „značajna dostignuća u postizanju velikog strateškog cilja za izgradnju moćne Rusije“ kroz njegove „energične aktivnosti“, prema Korejskoj novinskoj agenciji (KCNA).

„Danas Rusija pouzdano brani dostojanstvo države i svoje temeljne interese od izazova i pretnji od strane SAD i njegovih vazalnih snaga. Takva je stvarnost nezamisliva bez vašeg istaknutog vodstva i snažne volje“, rekao je Kim Džong Un.

Foto: Nova.rs

On je dodao da su uzajamna podrška i saradnja između Pjongjanga i Moskve „ojačani kao nikada pre“ u borbi za razvoj tradicionalnih bilateralnih veza prema sporazumu sklopljenom na njihovom prvom samitu u ruskom dalekoistočnom gradu Vladivostoku 2019. godine. Tada je izrazio nadu da će njihove lične veze igrati veću ulogu u stabilnom razvoju odnosa dve zemlje.