“Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, a nakon podnete krivične prijave od strane MUP PU Novi Sad, pokrenulo je istražni postupak protiv I. K. naredbom o sprovođenju istrage od 12. septembra 2020. godine, zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju iz člana 113 u vezi sa čl. 30 Krivičnog zakonika, učinjenog na štetu M. M”, navodi se u odgovoru koji je potpisao zamenik javnog tužioca Zoran Jakovljević.

Tužilaštvo navodi i da je u toku “prikupljanje dokaza radi donošenja javnotužilačke odluke”.

Dodaje se i da je osumnjičenima O. L. i L. V. određeno zadržavanje 13. septembra u trajanju do 48 sati, kada će biti izvedeni pred javnog tužioca.

Jednom od osumnjičenih se stavlja na teret da je učestvovao u tuči, a drugom da je bio saučesnik.

Kontić, koji je pre tri nedelje brutalno pretukao mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, a potom mu i slomio obe ruke dok je bio u nesvesti, direktor je firme “Ju-Krijkos” koja je osnovala kladionice “Maxbet”, pokazuju zvanični podaci Agencije za privredne registre.

Kompanija “MaxBet”, kako stoji na njihovom zvaničnom sajtu, nastala je 1997. godine pod imenom “JuKrijkos” u Zrenjaninu. Onda je 2008. godine dobila novo ime “MaxBet”, i preselila se u Novi Sad, prenosi Nova.rs. Danas je kompanija, koja, kako stoji na njihovom sajtu, posluje u Srbiji, ali i u BiH, Crnoj Gori i od skora u Africi.

U javnosti se negodovalo što je poternica za Kontićem objavljena tek nakon što je snimak prebijanja objavljen na društvenim mrežama.

Međutim, direktor policije Vladimir Rebić izjavio da su lekari obavestili novosadsku policiju o prebijanju dvadesetosmogodišnjeg mladića 24. avgusta.

Načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić je izjavio da policija radi na rasvetljavanju slučaja prebijanja u Jevrejskoj ulici od trenutka kada je ovaj događaj prijavljen policiji.

“Ne samo da je istog momenta o svemu obavešteno nadležno tužilaštvo, već su do sada obavljeni razgovori i sa oštećenim, ali i sa više ljudi koji su te večeri bili prisutni na mestu događaja”, naveo je Šušnjić u pisanoj izjavi.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime