Okružno javno tužilaštvo Banjaluka (Foto: Dejan Božić / RAS Srbija)

Prvi zamjenik okružnog javnog tužioca Zoran Bulatović rekao je Srni da Okružno javno tužilaštvo ne vodi istragu protiv bilo kojeg poznatog lica, već protiv više NN lica zbog krivičnog djela ubistvo.

Suzana Radanović je na svom profilu na društvenoj mreži “Fejsbuk” objavila da je policijski inspektor Dubravko Kremenović kriv za smrt Davida Dragičevića.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je danas pozvalo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka da ispita tačnost navoda i izjasni se povodom teških optužbi Suzane Radanović u kojima iznosi ime navodno odgovornog lica za smrt njenog sina Davida Dragičevića, a koje su prenijeli pojedini portali.

– S obzirom na to da je Radanovićeva lično prozvala pripadnika MUP-a Republike Srpske za ubistvo, tražimo da se Okružno javno tužilaštvo o tome javno očituje. Pozivamo tužilaštvo da, ukoliko ima dokaze, postupa u skladu sa zakonom, jer svako za koga se utvrdi da je odgovoran za krivično djelo treba da odgovara pred pravosudnim organima u skladu sa zakonom – navedeno je u saopštenju MUP-a Srpske.

Nestanak Davida Dragičevića prijavljen je 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta u koritu rijeke Vrbas, na ušću Crkvene.