“Tužilaštvo BiH je primilo obavještenje od Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH u vezi sa prijetećim sadržajem Dodiku izrečenim u komentarima BN televizije. Predmet je u radu, više informacija ili detalja ne možemo davati”, rekla je Karačićeva.
Iz Sipe je 19. avgusta rečeno Srni da su u vezi sa prijetnjama smrću Dodiku preduzeli mjere na utvrđivanju svih činjenica, nakon čega su obavijestili Tužilaštvo BiH.
Iz Sipe podsjećaju da su 30. jula primili informaciju MUP-a Republike Srpske o članku objavljenom na portalu BN televizije i komentaru sa prijetećim sadržajem upućenim Dodiku od NN lica pod pseudonimom “Romanija”.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske odmah je preduzelo mjere nakon što su 23. jula na portalu BN televizije objavljeni komentari u kojima je Dodiku prijećeno smrću, te o tome obavijestilo i Sipu, u čijoj je direktnoj nadležnosti ovaj slučaj.
Na ovom portalu ispod jednog teksta postavljen je prijeteći komentar koji su administratori kasnije uklonili.
Među njima je bio i komentar autora pod pseudonimom “Romanija” sljedećeg sadržaja: “Vukane kapu ti skidam. Da ti Bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti sa čela Republike Srpske i napaćenog naroda. Molim Boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda”.

Ovaj komentar je izbrisan sa portala BN televizije tek nakon što su objavljeni tekstovi o prijetnjama Dodiku.