“U napadima kojima smo izloženi to ni jednog trenutka nije predstavljeno kao nesporna činjenica već se bez konkretnih dokaza spekuliše zašto uspješna IT kompanija u tržišnoj utakmici dobija poslove iz oblasti za koje i specijalizovana”, ističu u “Prointeru”.

Na taj način, naglašava se u saopštenju, ciljano se narušava poslovni ugled uspješnom i društveno odgovornom preduzeću iz Republike Srpske u namjeri da određenim političkim strukturama, očigledno u nedostatku konkretnih programa i kvalitetnih ideja, postane tema za predizborna politička podmetanja.

“Zbog toga ćemo biti prinuđeni da preduzmemo konkretne korake kako bismo i pravno zaštitili našu komapniju”, poručili su iz “Prointera”, poručujući da ne žele da budu bilo čije sredstvo za dobijanje jeftinih poena kod birača.

Iz ove kompanije su ocijenili da sve češće nekolicina portala paušalno zaključuje koji su razlozi pozitivnog poslovanja “Prointera” i spekulišući, osporavaju transparentno predstavljenu vlasničku strukturu, a sve to bez mogućnosti da kompanija dobije pravo na odgovor.

“Čak se iznose i lažne informacije da je ‘Prointer’ izabran za jednog od najpovoljnijih ponuđača za nabavku Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema vrijednog skoro 23 miliona konvertibilnih maraka, iako nismo ni dostavili ponudu na adresu Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske”, dodaje se u saopštenju.

Ne osporavajući pravo da javnost bude što bolje upoznata kako se troši javni novac, u “Prointeru” su zaključili da ovako tendeciozno napisani tekstovi jasno pokazuju da nije cilj da se zaštite javni interesi, već da se pojedini krugovi obračunaju sa kompanijom koja se nekima učinila kao pogodno tlo za politički motivisane napade.

Bez obzira na takve pokušaje, ističe se u saopštenju, “Prointer” će nastaviti da kvalitetom, znanjem i društveno odgovornim ponašanjem da doprinosi stvaranju što boljeg ambijenta za poslovanje i bolji život u Republici Srpskoj i BiH.

Iz ove kompanije podsjećaju da za njih radi 60 visokobrazovanih mladih ljudi, među kojima su i stručnjaci koji programiraju najsavremenija rješenja na polju informacionih tehnologija.