Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović rekla je Srni da je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a dostavila danas Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske Dopunu izvještaja protiv S.T.

– Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ubistva Damira Ostojića koje je počinjeno 5. septembra prošle godine u Banjaluci – istakla je Miljanovićeva.

Prema nezvaničnim sazananjima Srne, postoje osnovi sumnje da je 26. na 27. jul 2018. godine u ulici Azize Šaćirbegović u Sarajevu, Srećko Trifković, zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovim, uz pomoć podesnog alata, ukrao vozilo “škoda oktavija”, karavan, crne boje, vlasništvo D.A. iz Minhena, nakon čega su vozilo skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

Stefan Samardžija i Miloš Obradov su 31. jula 2018. godine isto vozilo prevezli na područje Banjaluke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu, sve do dana 5. septembra 2018. kada su Srećko Trifković, Stefan Samardžija i Miloš Obradov, po prethodnom planu i dogovoru sa još najmanje jednim, za sada nepoznatim, izvršiocem navedeno vozilo koristili za neposredno praćenje oštećenih Damira Ostojić i Sandre Јošić.

Trifković osumnjičen za učestvovanje u ubistvu Damira Ostojića (Foto: Glas Srpske)
Trifković osumnjičen za učestvovanje u ubistvu Damira Ostojića (Foto: Glas Srpske)
Trifković osumnjičen za učestvovanje u ubistvu Damira Ostojića (Foto: Glas Srpske

Prema nezvaničnim sazananjima Srne, na unaprijed pripremljenoj lokaciji, na raskrsnici ulica Kozarska i Duška Trifunovića, za sada nepoznato lice čekalo je nailazak oštećenih i po njihovom dolasku u 23.48 časova ispalio u oštećene iz neposredne blizine, iz automatske puške kalibra 7,62 milimetra, u tri kratka rafala 16 projektila od kojih su pet pogodili u tijelo i glavu Damira Ostojića, nanoseći mu povrede od kojih je preminuo na licu mjesta, dok su šest projektila pogodili njegovu suprugu Sandru Јošić u predjelu tijela i glave nanoseći joj teške tjelesne povrede opasne po život.