U Trebinju će danas biti održana sjednica Štaba za vanredne situacije nakon što je jak olujni vjetar pričio veliku materijalnu štetu u gradu. Nakon sjednice izjavu će dati v.d. gradonačelnika Mirko Ćurić, najavljeno je iz Gradske uprave.

Na području Trebinja bez napajanja strujom su trafo područja Zubci, Gradina i Veličani, i manji dijelovi niskonaponske mreže na cijelom području grada.

Bez struje su područja Bileće i Gacka, a rezrvna elektro veza od Nikšića do Bileće nije u funkciji. Sve raspoložive ekipe  su na tertenu i rade na otklanjanju brojnih kvarova na elektro mreži.

U Gradskom parku vjetar je tokom noći iščupao više stabala i tom prilikom oštetio javnu rasvjetu, zelenu površinu i staze.

Na bazenu, čija je gradnja u toku, vjetar je odnio tek postavljenu krovnu konstrukciju i bacio je u rijeku Trebišnjicu. Ostaci krovne konstrukcije razneseni su dva kilometra rijekom.

Vjetar je čupao stabala u više trebinjskih naselja, nosio krove sa objekata, a sa jednog prodajnog centra montažne zidove.

Prije nekoliko dana vjetar je na području Trebinja odnio tek izgrađeni plastenik za mediteransko bilja kojim gazduje Centra za gazdovanje kršom.

Prema izjavama starijih stanovnika, ovako jak olujni vjetar ne pamti se u Trebinju.

Vjetar, koji je sada malo slabijeg intenziteta, i dalje duva u podnožju Leotara.