Prema do sada objavljenim podacima Centralne izborne komisije, Mirko Ćurić je ubjedljivo pobijedio sa 67,89 odsto glasova.

U prvim izjavama nakon proglašenja pobjede, najavio je dalji rad na infrastrukturnim, privrednim i drugim razvojnim projektima, i poboljšanju socijalnog statusa građana Trebinja.

Do sada je potpuno obrađeno 97,78 odsto glasačkih listića i posljednji podaci govore da je kandidat SNSD Mirko Ćurić osvojio 9.578 glasova ili 67,89 odsto, a kandidat koalicije “Trebinje zaslužuje bolje” Saša Borjan 4.530 ili 32,11 odsto glasova.

Mirko Ćurić je sinoć sat vremena nakon zatvaranja birališta proglasio izbornu pobjedu.

– Idemo naprijed, nastavljamo tamo gdje smo stali. Poruka koja je istaknuta je da se radilo mnogo u protekle dvije godine. Ovo je i te kako veliki rezultat, u našu i prednost koalicije koja je tu. Zahvalio bih se svima njima, i članovima SNSD-a, samo ovako možemo naprijed – istakao je Mirko Ćurić, novoizabrani gradonačelnik Trebinja.

Kandidat Koalicije “Trebinje zaslučuje bolje”, Saša Borjan nakon objavljivanja izbornih rezultata nije davao izjave, i kaže da će ostati pri toj odluci. Iz Gradske izborne komisije ističu da su izbori prošli bez problema i prigovora.

– Prigovora nije bilo ni od strane političkih subjekata, ni od strane akreditovanih posmatrača. Svi birački odbori su uredno i na vrijeme predali materijale nakon zatvaranja biračkih mjesta – rekla je Željka Ružić, predsjednica Gradske izborne komisije Trebinje.

Novi gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rođen je 1979. godine, magistar je ekonomskih nauka.

Nekoliko godina bio je načelnik gradskog odsjeka za Civilnu zaštitu, a u posljednje dvije godine obavljao je funkciju zamjenika gradonačelnika. Oženjen je i otac je troje djece.