To je učinjeno nakon što su službe upozorile na bezbjednosne prijetnje tokom inauguracije Džoa Bajdena naredne nedjelje, prenosi Rojters.

Vanredno stanje proglasila je gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bouser prošle srijede, nakon upada demonstranata u Kongres i jer su poslije toga počele da se pojavljuju informacije o planiranim neredima tokom inauguracije, piše američki Politiko.

Kako se navodi, proglašenje vanrednog stanja omogućiće Odjeljenju za nacionalnu bezbjednost i Saveznoj agenciji za upravljanje vanrednim situacijama da pomognu gradu u bilo kakvoj vanrednoj situaciji.

Bouserova je u nedjelju tražila od v.d. sekretara za nacionalnu bezbjednost Čada Volfa da odobri deklaraciju prije nego što dođe do katastrofe, kao i da produži angažovanje američke tajne službe za inauguraciju od 11. januara do 24. januara umjesto ranije planiranog 19. i 21. Јanuara, prenosi Tanjug.

Volf je neposredno prije nego što je Tramp odobrio vanredno stanje podnio ostavku navodeći probleme oko njegovog imenovanja, a Politiko navodi pozivajući se na neimenovani izvor da je to uradio zbog prošlonedjeljnih dešavanja.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime