On je u intervjuu za “Foks biznis” rekao da u Venecueli vlada “nevjerovatan haos” i da je ta zemlja loša i opasna.
“To je nevjerovatan haos. Mjesto je toliko loše i toliko opasno, tako da će se nešto morati uraditi. Dosta stvari će se dešavati tokom sljedeće sedmice, a i ranije. Vidjećemo šta će se dogoditi”, istakao je Tramp.
Tramp je obećao da će nastaviti da podržava lidera opozicije i samoproglašenog predsjednika Venecuele Huana Gvaida, te da SAD čine sve što mogu, osim “krajnjih mjera”, uz napomenu da postoje i ljudi koji bi voljeli da Vašington preduzme krajnje mjere, prenio je “Sputnjik”.
Američki predsjednik nije želio da objasni o kakvim mjerama govori, jer su neke od njih “prilično teške”.
Izjave američkog predsjednika uslijedile su nakon što je predsjednik Venecuele Nikolas Maduro optužio opoziciju da želi da uvede zemlju u građanski rat.
“Pitam se šta bi se desilo da smo poslali tenkove, oklopna vozila i specijalne jedinica koje imamo. Bilo bi ubijenih među državljanima Venecuele, Vašington bi slavio i naredio početak vojne intervencije sa ciljem okupiranja bolivarske zemlje”, rekao je Maduro.
Maduro je odgovorio na izjavu državnog sekretara SAD Majkla Pompea, koji je ranije istakao da bi Vašington više volio da se u Venecueli izvrši “mirna tranzicija”, ali da neće odbaciti vojnu opciju u toj zemlji.

U najnovijim protestima širom Venecuele do sada je povrijeđeno 78 ljudi, dok je 89 uhapšeno. Zvanično nisu potvrđene informacije od neimenovanih izvora o pogibiji jedne žene.