Donald Tramp

DŽefris je dodao da bi zemlja impičmentom predsjednika mogla da bude nepovratno slomljena i da se od toga nikada ne bi oporavila.

Tramp je na Tviter nalogu napisao da, kao i svaki američki državljanin, zaslužuje da se suoči sa onim ko ga optužuje, pogotovo, kako je naveo, zato što je uzbunjivač predstavio savršen razgovor sa inostranim liderom na potpuno “netačan i prevarantski” način.

On je dodao da ne želi da se sastane samo sa uzbunjivačem “koji je iznio informacije iz druge i treće ruke”, već i sa osobom “koja mu je nezakonito dala te većim dijelom netačne informacije”.

“Da li je ta osoba špijunirala predsjednika SAD? To će imati velike posljedice”, napisao je Tramp.

On je istakao da želi da predsjednik Odbora Predstavničkog doma Kongresa SAD za obavještajne poslove Adam Šif bude ispitan na najvišem nivou zbog “prevare i izdaje”, prenosi “Sputnjik”.

“NJegove laži iznijete su na najbezobrazniji i najgrozniji način u istoriji Kongresa. On je napisao i pročitao užasne stvari, a onda rekao da ih je izgovorio predsjednik”, naveo je Tramp.

Šif je juče izjavio da je Kongres SAD odlučan u namjeri da dobije pristup razgovorima Trampa s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i drugim svjetskim liderima i dodao je da je Kongres zabrinut da postoji mogućnost da je Tramp ugrozio nacionalnu bezbjednost SAD.

Poslije dojave anonimnog uzbunjivača iz obaveštajnih krugova, demokrate u Predstavničkom domu Kongresa pokrenule su proceduru Trampovog opoziva.

Demokrate navode da je Tramp zloupotrijebio položaj i da je od ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog tražio političku uslugu – da u Ukrajini istraži poslovanje Hantera Bajdena, sina njegovog potencijalnog protivkandidata na predsjedničkim izborima iz redova demokrata DŽozefa Bajdena.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime