Saopštila je da je SSP podnela krivčnu prijavu protiv deset lica u vezi s prodajom Novosti firmi Media 026 iz Vučaka, sela kod Smedereva.

„Upravo se na ovom mestu dešava spajanje Novosti sa dva tabloida ‘Alo’ i ‘Srpski telegraf’, naravno pod kontrolom režima. Sve tri redakcije nalaze na istoj adresi već neko vreme i potpuno je jasno da se uređuju s jednog mesta“, rekla je Tepić.

Dodala je da ima „osnovanu sumnju“ da je iza tog „manevra“ jedan od ministara u Vladi Srbije.

Novinarka „Večernjih novosti“ Elena Božić je prekinula konferenciju Tepićeve za novinare pitajući je da li je to što drži konferenciju ispred Novosti „najava upada“ u zgradu tog beogradskog lista, ocenivši da se radi o „vršenju pritiska i zastrašivanju“.

Ona je konferenciju Tepićeve ocenila kao „provokaciju i pritisak“ na novinare lista u kojem radi.

Tepić je, govoreći dalje, podsetila da je pre mesec dana „otkriveno“ da je vlast vlasništvo nad kompanijom Novosti „prenela na mlađanu firmu medija 026 iz sela Vučak“, za koju se, kako je navela, ispostavilo da je „fiktivna firma, s nula zaposlenih i nijednim dinarom prihoda“, i da je „upisana na listu poverilaca (Novosti) mesec dana pre no što je bila osnovana“.

Tepić je saopštila da je SSP podnela krivičnu prijavu protiv deset članova izvršnog i nadzornog odbora kompanije „Borba“, jer su, kako je rekla, direktno „učestvovali u fingiranom poslu kupovine kompanije Novosti i doprineli tome da se vlasništvo prenese na fiktivnu firmu“.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime