Štefanek je informisao Tegeltiju o prethodno održanim sastancima, kao i posjeti migrantskim kampovima istakavši da je situacija na terenu znatno bolja u odnosu na njegova saznanja bazirana na medijskim izvještajima, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tegeltija je istakao da BiH, kao jedna od zemalja koja je posebno pogođena migrantskom krizom od četvrtog kvartala 2017. godine, neopravdano nosi preveliki teret, ukazavši na potrebu veće solidarnosti EU po ovom pitanju.

Tegeltija je, kako se navodi u saopštenju, tokom sastanka istakao opredijeljenost Savjeta ministara na čijem je čelu, da u dogovoru sa Delegacijom EU nastavi da pruža maksimalnu podršku u iznalaženju rješenja za problem ilegalnih migracija koje, s obzirom na povećan broj incidenata i krivičnih djela, ima sve više bezbjednosni karakter.

Sagovornici su se usaglasili da veća koordinacija i zajednička saradnja svih relevantnih institucija i bezbjednosnih agencija u regionu može značajno doprinijeti poboljšanju rješavanja pitanja ilegalnih migracija.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime